Proiect eTwinning

Proiect eTwinning

În perioada octombrie - decembrie 2021, elevii din Clasa I A participă la Proiectul eTwinning 'Tis the season to be jolly'!- Christmas cards and postcards exchange, împreună cu elevi din POLONIA, GRECIA, ITALIA, LITUANIA, PORTUGALIA, SPANIA și TURCIA.

Scopul proiectului este dezvoltarea abilităților de limbă engleză (scris, vorbit, ascultat) și conștientizarea diferențelor culturale.

Elevii vor realiza și trimite felicitări participanților din fiecare țară și vor primi de la ceilalți, vor exersa limba engleză, vor descoperi noi culturi și tradiții de Crăciun, vor utiliza instrumente digitale și vor urmări pe Twinspace activitățile partenerilor, într-o atmosferă care să-i afecteze în mod pozitiv.

                                                                      Prof. Greta Cojocariu

 

Christmas card exchange  / Schimb de felicitări de Crăciun

În perioada noiembrie 2020 - ianuarie 2021, elevii din clasa a II-a D au participat împreună cu copii din alte țări europene la proiectul ,,Christmas card exchange”. Acest proiect promovează contactul elevilor și al profesorilor din diferite țări din Europa.

Participanți: Franța, Lituania, Ucraina, Slovacia, Croația, Turcia, Italia, Spania, Polonia, România.

 Elevii au fost motivați de îndemnurile transmise de coordonatorii proiectului :

-Fă cunoștință cu elevi din alte țări!

-Implică-te într-o activitate comunicativă!

-Fii creativ!

Fiecare profesor a realizat împreună cu elevii felicitări pentru Crăciun. Felicitările au fost expediate la școlile partenere din proiect și prin acestea copiii au aflat diferite obiceiuri și urări specifice Crăciunului în țările respective.      

 Poze

Vrei să fii partenerul meu de joc ?/ Oyun arkadașim olur musun ?

În perioada noiembrie 2020- februarie 2021, elevii din Clasa pregătitoare A participă împreună cu copii din Turcia, în proiectul ,,Vrei să fii partenerul meu de joc?”. Prin acest parteneriat ne-am propus:

-        Satisfacerea nevoii de joacă a copiilor ;

-        Creșterea participării familiei la jocurile copiilor ;

-        Practicarea unor jocuri vechi, jucate de copiii din țările partenere ;

-        Cunoașterea unor elemente culturale din alte țări .

Pe parcursul proiectului, elevii au demonstrat că jocul a continuat și în perioada pandemiei, familiile implicându-se mai mult. Au jucat cu membrii familiei jocuri vechi, au găsit necuvântătoarele - buni parteneri de joacă, au petrecut timpul liber desenând, realizând felicitări, sau jucând jocuri pe calculator. Au pozat sau filmat scurte secvențe, activitățile fiind postate pe platforma eTwinning, pe grupul de facebook, Youtube, pe site-ul școlilor.

BeFunky AFIȘ

 

 

 BeFunky collage DEJUN ATRACTIV

 

 BeFunky collageS

 BeFunkY JOCURI

a